Gå direkt till innehåll
Jesper Karlsson, miljösamordnare, och Tina Francke, kontorschef på Liljewall i Malmö.
Jesper Karlsson, miljösamordnare, och Tina Francke, kontorschef på Liljewall i Malmö.

Pressmeddelande -

Liljewall undertecknar Lokal Färdplan Malmö 2030

Både på nationell och lokal nivå uppkommer nu antagna färdplaner för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor. Lokal Färdplan Malmö 2030, LFM30, är en av dem – vilken Liljewall undertecknar.

LFM30 är ett aktörsdrivet initiativ som ämnar påskynda klimatomställningen med utgångspunkt från Malmö stad och tar sikte på att staden ska vara Sveriges klimatsmartaste år 2030.

Som en del i samhällsbyggandet vill vi självklart bidra. Därför har vi skrivit under både Malmös lokala Färdplan 2030 utöver den redan undertecknade Färdplan 2045. Det innebär att vi kommer verka för den nödvändiga omställningen till ett hållbart och klimatneutralt byggande, säger Tina Francke, Kontorschef på Liljewall Malmö.

Den lokala färdplanen stöttas bland annat av Sveriges Byggindustrier, Fossilfritt Sverige och Informationscentrum för hållbart byggande – och tar sikte på sex stycken fokusområden; som bland annat berör; affärsmodeller, cirkulär ekonomi, design, process och klimatkalkyl, klimatneutrala byggmaterial- och byggarbetsplatser.

Vårt mål är att kunna bidra med större djup och bredd i klimatfrågan tillsammans med andra aktörer i regionen – Skåne är en region med mycket potential och vi ställer oss bakom färdplanen eftersom vi anser att initiativet är utarbetat på ett seriöst sätt där en implementering är möjlig och ger effekter genom hela byggbranschen, säger Jesper Karlsson, Miljösamordnare på Liljewall.

Hållbarhet ett av fokusområdena på Liljewall

Utöver åtaganden som färdplanerna förespråkar så har Liljewalls kompetens kring LCA-analyser samt andra kalkyler för klimatpåverkan utökats, efterfrågan kring EDP:er, validerad klimatbelastning samt fokus på att föreskriva material med låg klimatbelastning intensifierats.

Vår affärsplan är nära sammankopplad med klimatmålen där vi har ett stort fokus på hållbarhetsfrågorna. Vi har ett proaktivt arbetssätt kring frågorna och följer utvecklingen noggrant, säger Tina Francke.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Liljewall är ett av Sveriges ledande arkitektkontor med drygt 220 arkitekter och ingenjörer i Göteborg, Stockholm, Malmö och Buenos Aires. Projekten vi åtar oss inkluderar alla sorters byggnader och byggd miljö från idé till förvaltning. Våra spetskompetenser inom BIM, hållbarhet, träbyggnad, tillgänglighet, ljusdesign och visualisering fungerar som ett utmärkt stöd i vårt arbete.

För oss är det självklart att du förväntar dig ett personligt bemötande, ett heltäckande yrkeskunnande inom arkitektur, samhällsbyggnad och säkra leveranser. Eftersom vi anser att ett lyckat slutresultat bygger på ett nära och engagerat samarbete med dig som kund jobbar vi alltid i skräddarsydda projektteam med den kompetens som just ditt projekt behöver. Tillsammans skapar vi lustfylld arkitektur som ger ditt projekt konkurrenskraft.


Liljewall.se

Kontakter

Katarina Morén Styf

Katarina Morén Styf

Presskontakt Marknadschef Press, varumärke, kommunikation 0765-48 7048

Arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.

Liljewall är ett mångfacetterat företag med många styrkor och kompetenser. Våra drygt 240 medarbetare i Göteborg, Stockholm och Malmö ägnar varje dag åt att göra livet lite smidigare, roligare och vackrare. Det gör vi genom att vara ett kreativt, coachande och hållbart arkitektkontor, där vi utvecklas och har roligt tillsammans. Vi skapar arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.