Gå direkt till innehåll
Hanna Morichetto, vice VD på Liljewall
Hanna Morichetto, vice VD på Liljewall

Pressmeddelande -

Hanna Morichetto blir ny vice VD på Liljewall

Den första september tillträdde Hanna Morichetto som vice VD på Liljewall. Med gedigen erfarenhet inom bostadsarkitektur och stark koppling till akademin ska hon nu bidra till att leda Liljewall framåt.

Hanna Morichetto är arkitekt och har en doktorsexamen från Chalmers tekniska högskola inom ämnet bostadsarkitektur och hälsa. Utöver akademiska meriter bär hon gedigen arbetslivserfarenhet inom både arkitekt- och projektutvecklingssidan vilket bidrar till ett brett perspektiv inom samhällsbyggnadsbranschen. Hanna är sedan 2021 ett välbekant ansikte på kontoret då hon anställdes som studiochef och marknadsområdesutvecklare för bostäder inom Liljewall. Nu kommer hon alltså axla och fokusera på nästa viktiga nyckelroll.

- På Liljewall är vi stolta över att arbeta med samhällets vardagsmiljöer och att gestalta dem på bästa sätt med hög arkitektonisk verkshöjd. Här finns många skickliga medarbetare med mycket framåtanda. Man är inte rädd att tänka nytt och att utveckla sin kunskap, sina redskap och sin organisation för att möta framtiden. Det finns också en digital mognad som är väldigt spännande och en stor styrka.

Det ser jag som viktiga egenskaper nu när vi befinner oss i en utmanande tid i samhällsbyggandet och behöver möta våra kunders behov på bästa sätt. Här har vi som arkitekter, ingenjörer och designers en nyckelroll. Jag kommer verka för att Liljewall är med i framkant och skapar goda gestaltade livsmiljöer av hög kvalitet, säger Hanna.

Hanna kommer, utöver företagsledning, fortsätta arbeta med uppdrag inom bostadsstudion och utveckla kontakterna med akademin ytterligare.

- Jag är väldigt glad att ha Hanna vid min sida när vi fortsätter vår utvecklingsresa. Hon är en otroligt inspirerande och kompetent kollega som med sitt breda nätverk och drivkraft inom såväl forskning som arkitektur kommer att förstärka och utmana vår organisation, säger Niclas Sundgren, VD på Liljewall.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Liljewall är ett mångfacetterat företag med många styrkor och kompetenser. Våra drygt 270 medarbetare i Göteborg, Stockholm och Malmö ägnar varje dag åt att göra livet lite smidigare, roligare och vackrare. Det gör vi genom att vara ett kreativt, coachande och hållbart arkitektkontor, där vi utvecklas och har roligt tillsammans. Vi skapar arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.


Kontakter

Katarina Morén Styf

Katarina Morén Styf

Presskontakt Marknadschef Press, varumärke, kommunikation 0765-48 7048
Niclas Sundgren

Niclas Sundgren

VD 0706-90 74 68

Arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.

Liljewall är ett mångfacetterat företag med många styrkor och kompetenser. Våra drygt 240 medarbetare i Göteborg, Stockholm och Malmö ägnar varje dag åt att göra livet lite smidigare, roligare och vackrare. Det gör vi genom att vara ett kreativt, coachande och hållbart arkitektkontor, där vi utvecklas och har roligt tillsammans. Vi skapar arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.