Gå direkt till innehåll
Hultskolans köksmästare Sofia Angel trivs bra i det nya köket.
Hultskolans köksmästare Sofia Angel trivs bra i det nya köket.

Nyhet -

Massor av matglädje på Hultskolan

Det råder full aktivitet under förmiddagarna i Hultskolans kök. Varje dag tillagas mat av högsta kvalitet gjord på säsongens råvaror. Det ställer krav på logistiken. Ytorna ska vara välplanerade och effektiva, anpassade efter en snabbrörlig verksamhet.

I dag arbetar här ett väl sammansvetsat team som skräddarsyr menyn vecka för vecka. Här serveras god, näringsriktig och miljövänlig mat, allt enligt Göteborgs Stads måltidsprogram. En varierad kost med inslag från världens alla hörn.

–Det känns som en lyx att få arbeta i detta fina kök. Det är välplanerat med bra logistik, mycket ryms på relativt liten yta vilket gör det lätt att hålla rent samtidigt som det känns ljust och luftigt vid arbetsbänkarna. Jag tycker det är mycket positivt att maten serveras från en sidodisk, det minskar risken för krockar med varma bläck samtidigt som vi kan möta och serva våra gäster på ett bra sätt, säger Sofia Angel, köksmästare på Hultskolan.

Den nya F-6 skolan i stadsdelen Askim-Frölunda-Högsbo i södra Göteborg har varit i gång sedan i slutet av november förra året. Liljewall arkitekter fick i uppdrag att projektera skolans nya tillagningskök med tillhörande servering och matsal. Och som i alla storköksuppdrag ingår det att se till helheten i köket.

Det är viktigt med ett bra flöde i köket. Vi strävar efter att det skall vara så kort transportväg som möjligt för råvaran – från varuintag via tillagningsytan till tallriken, säger Karolina Gustafsson, storköksprojektör på Liljewall.

Arbetsmiljön för personalen har varit en viktig del i projekteringen och på Hultskolan hade vi fördelen att jobba tillsammans med personal, beställare och arkitekten för att få till en så bra arbetsplats som möjligt. Vår önskan är att elever och personal ska trivas och njuta av den goda och varierade maten i Hultskolans nya restaurang, tillägger Karolina.

I arbetet med Hultskolans kök har Liljewall arkitekter samarbetet med Yngve Lundh arkitekter, som haft arkitektuppdraget för byggnaden.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Karolina Gustafsson

Karolina Gustafsson

Ingenjör Marknadsområdesansvarig Storkök 0760-19 95 44

Arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.

Liljewall är ett mångfacetterat företag med många styrkor och kompetenser. Våra drygt 240 medarbetare i Göteborg, Stockholm och Malmö ägnar varje dag åt att göra livet lite smidigare, roligare och vackrare. Det gör vi genom att vara ett kreativt, coachande och hållbart arkitektkontor, där vi utvecklas och har roligt tillsammans. Vi skapar arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.