Gå direkt till innehåll
Förslaget "Hydrotomten" ritat av Liljewall arkitekter
Förslaget "Hydrotomten" ritat av Liljewall arkitekter

Nyhet -

Liljewall vinnare av arkitekttävlingen för Hydrotomten i Sölvesborg

Nu är det klart att Liljewall arkitekters förslag ”Hydrotorget”, genom en enig jury, vunnit arkitekttävlingen för Sölvesborgs centrala tomt ett stenkast från järnvägsstationen.

Förslaget hämtar inspiration av den omgivande tegelarkitekturen och är en samtida tolkning av det gamla Sölvesborg. Visionen var att genom god arkitektur skapa ett levande kvarter intill en trevlig stationsmiljö. Förslaget innefattar ca 45 nya bostäder och butikslokaler som öppnar upp för ytterligare rörelse och stadsliv i området.

”Vi är glada och stolta, inte bara över tävlingsvinsten, utan över att ha skapat en urban miljö strax utanför den täta medeltida staden. Järnvägsstationen får nu en starkare koppling till stadslivet och gör det mer attraktivt att nyttja kollektivtrafiken,” säger Karl Palmberg, arkitekt på Liljewall.

Den helt eniga juryn avslutar sitt utlåtande och motivering:

”Förslaget andas nyurbanism utan att hemfalla åt pastisch-arkitektur. Gestaltningen tar snarare fasta på småstadens övervägande skala och formspråk och ger uttryck för en föredömlig svensk-dansk tegelarkitektur i tiden.“

Teamet bakom förslaget:

Karl Palmberg, arkitekt, Liljewall
Jeff Robles, arkitekt, Liljewall
Artur Campling, arkitektpraktikant, Liljewall
Karl-Johan Bexér, visualiserare/illustratör, Liljewall

Läs hela motiveringen på:http://solvesborg.se/startsida/nyheter-och-evenemang/nyhet/2018-11-22-har-ar-det-vinnande-forslaget-i-arkitekttavlingen-for-hydrotomten.html

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Karl Palmberg

Karl Palmberg

Arkitekt, Styrelseordförande 070-914 79 86
Katarina Morén Styf

Katarina Morén Styf

Presskontakt Marknadschef Press, varumärke, kommunikation 0765-48 7048

Arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.

Liljewall är ett mångfacetterat företag med många styrkor och kompetenser. Våra drygt 240 medarbetare i Göteborg, Stockholm och Malmö ägnar varje dag åt att göra livet lite smidigare, roligare och vackrare. Det gör vi genom att vara ett kreativt, coachande och hållbart arkitektkontor, där vi utvecklas och har roligt tillsammans. Vi skapar arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.