Gå direkt till innehåll
Foto: Kentaroo Tryman, Hyllievångsskolan
Foto: Kentaroo Tryman, Hyllievångsskolan

Nyhet -

Hyllievångsskolan – ett steg närmre Malmö Stadsbyggnadspris

Nu står det klart att Hyllievångsskolan, ritad av Liljewall arkitekter, är en av de sex finalister som kan vinna Malmö Stadsbyggnadspris. Den klimatsmarta skolan med solceller och sedumtak är den första skolan i Malmös nya stadsdel Hyllie. Den 14 september tillkännages vinnaren på Malmö Live under Stadsbyggandets dag.

Hyllievångsskolan som invigdes hösten 2017 är en flexibel skola med utrymme för kreativitet och rörelse. Innanför den svängda tegelfasaden hittar man stora öppna ytor, gradänger men även små krypin. Utanför, en levande skolgård öppen dygnets alla timmar samt en anslutande skatepark som även bjuder in allmänheten efter skoldagens slut.

”På ett självklart vis förenas en lustfylld arkitektur med stora pedagogiska möjligheter och höga miljöambitioner. Den böjda fasadmuren signalerar skolans viktiga roll i staden; likt en kupad hand omfamnas de inbjudande och ljusa lärmiljöerna, som gränslöst sträcker sig mot slätten. Hyllievångskolan är en fördömlig satsning på barnens miljöer, där en bra process och ett gott samarbete på ett kostnadseffektivt sätt växlat skattemedel till en kvalitativ skolmiljö och aktivitetsplats för Hyllieborna”, lyder juryns nominering.

Malmö Stadsbyggnadspris belönar värdefulla förbättringar av Malmös stads- och livsmiljö. Vid bedömningen kommer juryn titta på arkitektonisk kvalitet, hållbarhet, funktion, nytänkande, process, påverkan och betydelse för staden.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Madeleine Nordenknekt

Madeleine Nordenknekt

Arkitekt Studiochef & Marknadsområdesansvarig Utbildning
Katarina Morén Styf

Katarina Morén Styf

Presskontakt Marknadschef Press, varumärke, kommunikation 0765-48 7048

Arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.

Liljewall är ett mångfacetterat företag med många styrkor och kompetenser. Våra drygt 240 medarbetare i Göteborg, Stockholm och Malmö ägnar varje dag åt att göra livet lite smidigare, roligare och vackrare. Det gör vi genom att vara ett kreativt, coachande och hållbart arkitektkontor, där vi utvecklas och har roligt tillsammans. Vi skapar arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.