Gå direkt till innehåll
Foto: Liljewall Visual. Några av hustyperna i Almelund
Foto: Liljewall Visual. Några av hustyperna i Almelund

Pressmeddelande -

Liljewall och Peab vinner markanvisningstävling för Almelund

I Almelund, Kävlinge, ska flertalet nya bostäder tillföras och etableras. Liljewall och Peabs markanvisningsvinst avser uppförandet av totalt 56 hus på det nya området. Här kommer friliggande villor i olika storlekar, kedjehus samt bostadsrättshus byggas i anknytning till ett lummigt park- och grönområde.

Genom att rita in olika hustyper får området en fin variation och flexibilitet samt händelserika och sammanhållna kvarter. Bostäderna möter det öppna åkerlandskapet på ett intressant och välkomnande sätt gällande volymer och materialval. Kombinationen av enplanshus, tvåplanshus, traditionella och moderna hus gör att det finns bostäder som passar många olika målgrupper.

- De fyra olika hustyperna är funktionella, lågmälda och tidsenliga och möter väderstrecken på ett genomtänkt sätt. Balans mellan enhetlighet och variation har varit en viktig utgångspunkt. Materialen är genomgående hållbara, gedigna och välprövade, säger Jeff Robles, arkitekt på Liljewall.

Rummen mellan husen ger området sin speciella karaktär. Lummiga gröna ytor sammanbinds med husens privata gårdsrum vilket skapar gemenskap men samtidigt möjlighet för avskildhet och ro. Det gröna bjuds in i husen genom stora fönsterytor i de sociala rummen. Runt området går även cykelstigar och löpslingor som aktiverar området.

Förslaget tar fasta på att tillföra ny bebyggelse utan att särskilja det nya från det gamla. De nya bostäderna ska smälta in i befintliga strukturer och stråken ska sammanfogas med de som redan finns.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Liljewall är ett av Sveriges ledande arkitektkontor med drygt 220 arkitekter och ingenjörer i Göteborg, Stockholm, Malmö och Buenos Aires. Projekten vi åtar oss inkluderar alla sorters byggnader och byggd miljö från idé till förvaltning. Våra spetskompetenser inom BIM, hållbarhet, träbyggnad, tillgänglighet, ljusdesign, grafisk design och visualisering fungerar som ett utmärkt stöd i vårt arbete.

För oss är det självklart att du förväntar dig ett personligt bemötande, ett heltäckande yrkeskunnande inom arkitektur, samhällsbyggnad och säkra leveranser. Eftersom vi anser att ett lyckat slutresultat bygger på ett nära och engagerat samarbete med dig som kund jobbar vi alltid i skräddarsydda projektteam med den kompetens som just ditt projekt behöver. Tillsammans skapar vi lustfylld arkitektur som ger ditt projekt konkurrenskraft.


Liljewall.se

Kontakter

Tina Francke

Tina Francke

Kontorschef Malmö, arkitekt 0765-01 71 44
Katarina Morén Styf

Katarina Morén Styf

Presskontakt Marknadschef Press, varumärke, kommunikation 0765-48 7048

Arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.

Liljewall är ett mångfacetterat företag med många styrkor och kompetenser. Våra drygt 250 medarbetare i Göteborg, Stockholm och Malmö ägnar varje dag åt att göra livet lite smidigare, roligare och vackrare. Det gör vi genom att vara ett kreativt, coachande och hållbart arkitektkontor, där vi utvecklas och har roligt tillsammans. Vi skapar arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.