Gå direkt till innehåll
Bild: Liljewall arkitekter. Illustration av SKF:s nya huvudkontor.
Bild: Liljewall arkitekter. Illustration av SKF:s nya huvudkontor.

Pressmeddelande -

Liljewall arkitekter ritar SKF:s nya huvudkontor

Liljewall har fått förtroendet att omvandla SKF:s gamla centrallager till ett dynamiskt och energieffektivt huvudkontor. Byggnaden, som nu beviljats bygglov, kommer inrymma 900 anställda i aktivitetsbaserad kontorsmiljö och siktar på att byggas enligt hållbarhetsklassning LEED Guld.

Hållbarhet är en tydlig ledstjärna för arbetet med det nya koncernhuvudkontoret. Att förvalta en befintlig byggnad istället för att uppföra en ny, och istället arbeta med yt- och energieffektivisering är en del i det ledet. Uppdraget präglas därmed av att förvalta SKF:s historia genom att omvandla byggnaden till en ärlig och trygg struktur men samtidigt tillföra nya värden som transparens och öppenhet.

Byggnaden kommer kläs i tegel men även med stora partier av glas. I en robust och gedigen byggnadsstruktur lagras och förvaltas SKF:s arv – redo att möta framtidens utmaningar. Det klassiska och hållbara teglet knyter an till den omgivande bebyggelsen och dess historia. Glaset representerar det moderna och det precisa – det tar SKF in i framtiden, öppnar upp och bjuder in, blickar ut och utforskar nya värden.

”I den här transformationen möter tungt lätt och gammalt nytt. Tidlöst, modernt och gedigen kunskap möter nyfikenhet. Här skapar vi samarbetsytor för nya möten och idéer, här föds inspiration och stolthet,” säger Tomas Hago, ansvarig arkitekt på Liljewall.

Byggnaden, som kommer bli en av de mest energieffektiva byggnaderna i Göteborg, ska stå klar för inflyttning sommaren 2020.


Korta Fakta:

Antal medarbetare byggnaden ska inrymma: 900 st i aktivitetsbaserad kontorsmiljö
Lokalyta (LOA):
16 500 m²
Miljömål: LEED Guld
Status: Bygglov
Inflytt: Sommaren 2020

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Liljewall arkitekter är ett av Sveriges ledande arkitektkontor med drygt 220 arkitekter och ingenjörer i Göteborg, Stockholm, Malmö och Buenos Aires. Projekten vi åtar oss inkluderar alla sorters byggnader och byggd miljö från idé till förvaltning. Våra spetskompetenser inom BIM, hållbarhet, träbyggnad, tillgänglighet, lås & säkerhet, ljusdesign och visualisering fungerar som ett utmärkt stöd i vårt arbete.

För oss är det självklart att du förväntar dig ett personligt bemötande, ett heltäckande yrkeskunnande inom arkitektur, samhällsbyggnad och säkra leveranser. Eftersom vi anser att ett lyckat slutresultat bygger på ett nära och engagerat samarbete med dig som kund jobbar vi alltid i skräddarsydda projektteam med den kompetens som just ditt projekt behöver. Tillsammans skapar vi lustfylld arkitektur som ger ditt projekt konkurrenskraft.


Liljewall.se

Kontakter

Tomas Hago

Tomas Hago

Arkitekt Marknadsområdesansvarig Industri 0765-48 70 30
Katarina Morén Styf

Katarina Morén Styf

Presskontakt Marknadschef Press, varumärke, kommunikation 0765-48 7048

Arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.

Liljewall är ett mångfacetterat företag med många styrkor och kompetenser. Våra drygt 250 medarbetare i Göteborg, Stockholm och Malmö ägnar varje dag åt att göra livet lite smidigare, roligare och vackrare. Det gör vi genom att vara ett kreativt, coachande och hållbart arkitektkontor, där vi utvecklas och har roligt tillsammans. Vi skapar arkitektur för en bättre vardag, var du än lever och verkar.